
Chocolade cupcakes met toffees
Ingrediënten
- 12 Toffees
- 180 gram Zelfrijzend bakmeel
- 4 el Cacaopoeder
- Snufje Zout
- 180 gram Roomboter
- 135 gram Kristalsuiker
- 4 Eitjes
- 1 tl vanille
- 100 gram Belgische melkchocolade
Materialen
Hoe maak je Chocolade cupcakes met toffifees?
-
Chocolade cupcakes maken
-
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, hierdoor zullen ze beter met elkaar vermengen.
-
Plaats in elk kuipje van het muffinblik een bakingcup en verwarm de oven voor op 175*C.
-
Zeef het bakmeel en de cacaopoeder bij elkaar in de mengkom
-
Voeg het snufje zout toe en klop met de garde de droge ingrediënten nog even door elkaar.
-
Roer een lepel van het meelmengsels door de toffees zodat deze een allemaal bedekt zijn met een laagje meel.
-
Klop in de andere mengkom de boter en de suiker.
-
Klop een voor een de eitjes door het botermengsel, waarbij je het volgende eitje pas toevoegt zodra de vorige volledig opgenomen is.
-
Roer vervolgens een theelepel van onze natuurlijke vanille smaakstof door het boter- en eimengsel.
-
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en klop de twee met de garde goed door elkaar.
-
Schraap met de silicopnen spatel langs de bodem en de zijkanten van de mengkom zodat alle ingrediënten goed met elkaar vermengen.
Als laatste spatel je de Belgische melkchocolade door het beslag.
-
Vul elke bakingcup met behulp van de kleine ijslepel met een lepel beslag.
-
Druk in het midden van het kleine beetje beslag een toffee.
-
Vul de rest van de bakingcups allemaal nog met twee lepels beslag.
Bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 25 minuten.
-
Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken, buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.
-
Daarna kunnen de chocolade cupcakes verder afkoelen op het rooster.
-

zomerse fruit cupcakes
De zomer straalt er vanaf bij deze cupcakes! Allerlei fris en zomers fruit gemaakt van fondant die deze zomerse fruit cupcakes helemaal af maken. Je hebt niet zo veel gereedschappen nodig om dit fruit van fondant te maken, dat is fijn. Het enige is dat je een aantal verschillende kleuren fondant nodig hebt. Ik vind het zelf het makkelijkst om gewoon een wit blok fondant te kopen en deze zelf te kleuren. Zo maak je precies de kleuren die je nodig hebt. Als je niet met kleurstoffen aan de slag wilt gaan kun je ook voor gekleurde fondant kopen en deze met elkaar mengen om de juiste kleuren te maken.
DIT HEB JE NODIG:
- witte fondant
- lichtroze fondant
- donkergroene fondant
- donker roze fondant
- gele fondant
- rode fondant
- lichtgroene fondant
- ronde uitstekers (basis cupcake en voor schijfjes citroen + watermeloen)
- bloem uitstekertje
- zwarte eetbare stift
- naald
- eetbare lijm
Uiteraard heb je ook cupcakes nodig. Dit kan ieder recept zijn dat je lekker vindt, ik gebruik zelf altijd het recept voor vanille cupcakes wanneer ik cupcakes ga decoreren.
DE BASIS DECORERENRol een witte lap fondant uit en daarnaast ook een lap lichtroze fondant. Snijd smalle stroken uit het roze fondant en plak deze evenwijdig op de lap witte fondant. Met een ronde uitsteker steek je hieruit de basis van de cupcakes. Bekleed de cupcakes met de roze-wit gestreepte cirkels.
Reactie plaatsen
Reacties