Ingrediënten

  • staafmixer
  • springvorm (16 x 16 cm)
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
  2. Meng ondertussen de mascarpone met de lemon curd en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.
Variatietip:

Je kunt er ook voor kiezen de bodem niet te bakken in de oven, maar van bakken wordt de bodem wel heel lekker krokant.

Bewaartip:

Je kunt de bodem 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar luchtdicht verpakt buiten de koelkast.

pannenkoekjes met aardbei en bosbes

Bereiden

In kom bakmeel met melk, ei en mespunt zout tot glad beslag kloppen. In koekenpan helft van boter verhitten en met soeplepel 3 porties beslag los van elkaar in pan schenken. Kleine pannenkoekjes in 2 min. per kant goudbruin bakken. Op dezelfde manier met rest van boter nog 3 kleine pannenkoekjes bakken. Op twee borden elk een stapeltje van 3 pannenkoekjes leggen. Kaneelsiroop erover schenken en fruit erover verdelen. Yoghurt losroeren en erop of ernaast scheppen.