fruittaart in rood wit blauw
- Bodem
- 160 gr zachte boter
- 50 gr poedersuiker
- 190 gr bloem
- Vulling
- 175 gr witte chocolade
- 225 gr mascarpone
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- Fruitlaag
- 1 klein bakje frambozen
- 6 aardbeien
- 1/2 peer (of geschilde lychees voor een nog 'witter' resultaat)
- 1/2 bakje bosbessen
- Mix boter en poedersuiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg geleidelijk de bloem toe en meng goed met een mixer of je handen. Druk het mengsel op de bodem en de rand van een ingevette taartvorm van 28 cm. Bak 30-35 minuten op 150°C, tot de bodem lichtbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
- breek de witte chocola in kleine stukjes en smelt ze in een kom au bain marie of in de magnetron. Voeg dan de mascarpone toe en mix tot een glad geheel. Roer de citroenrasp erdoor.
- Zodra de taartbodem is afgekoeld, verspreid je het chocola-mascarponemengsel gelijkmatig over de bodem. Laat 30 minuten afgedekt afkoelen in de koelkast.
- Was de frambozen en bosbessen. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in plakjes. Schil de peer en snijd in dunne plakjes (besprenkel met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.
- Rangschik het fruit in cirkels over de vulling, beginnend aan de buitenrand. Begin met frambozen, dan overlappende plakjes aardbeien, vervolgens overlappende plakjes peer, en in het midden een handvol bosbessen. Bewaar afgedekt in de koelkast voor serveren.
Tip
Met de vulling kun je variëren. Je kunt meer witte chocola toevoegen, als je van zoet houdt. Je kunt de witte chocolade ook helemaal weglaten, maar dan moet je nog wel suiker (naar smaak) toevoegen aan de mascarpone. Ook kun je roomkaas in plaats van mascarpone gebruiken.

Kiwi soft ijs
INGREDIËNTEN
- 6 grote Zespri Green kiwi’s
- 150 g kristalsuiker (heel fijn)
- 3 eieren
- 1¼ kopje (250 ml) room
bereiding
- Schil de kiwi’s en prak ze. Laat een paar deeltjes grof.
- Roer de helft van de suiker door de pulp en laat 15 minuten rusten.
- Scheid de eieren.
- Klop de eierdooiers en het resterende suiker in een kom die je boven heet water houdt, tot ze dik en romig zijn. Laat afkoelen.
- Klop het eiwit stijf en klop de room vast.
- Giet daarna de dooiers bij het fruit en vervolgens het eiwit en de geklopte room.
- Zet het geheel onmiddellijk in de diepvries.
- Bewaar in een luchtvrije doos in het koudste gedeelte van je diepvries.
Fruit smoothie
- 1 (klein) bosje verse
- koriander, fijngesneden
- 140 gr schoongemaakte aardbeien
- 60 gr diepvries bosbessen
- 2 bananen, geschild en in stukken gesneden
- 110 ml sinaasappelsap
doe al het fruit in een blender.
Reactie plaatsen
Reacties