Chocoladetaartje voor twee

  1. Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  3. Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.

Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.

 
 
 

Wat heb je nodig voor Valentijns chocolade

  • Verschillende soorten chocolade – Ik heb melk, extra puur en wit gebruikt, maar één soort is natuurlijk ook prima –
  • Decoratiehartjes voor cupcakes
  • Pareltjes voor cupcakes
  • Hartjes snoepjes
 
 

Zo maak jij zelf Valentijns Chocolade:

Smelt de chocolade heel langzaam au bain-marie (in een kom boven kokend water). Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de warmtebron en voeg je de parels en hartjes toe aan het mengsel.

Leg een vel bakpapier op een plaat/dienblad. Met twee lepels schep je het chocolademengsel op de plaat. Laat wel voldoende ruimte over tussen de chocolade. Wanneer de plaat vol met chocoladehoopjes ligt, kun je verder los gaan met de hartjes en de parels.

Laat de chocolaatjes afkoelen op een koele plek en klaar is je Valentijns-chocolade!

Ingrediënten voor Valentijnshartjes

  • 100 g koud Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 125 g bloem en wat extra voor het uitrollen
  • 100 g suiker
  • 1 eierdooier
  • 6 el frambozenjam
  • 2 grote bakplaten bakpapier huishoudfolie 1 groot hartvormig steekvormpje 1 heel klein hartvormig steekvormpje

Bereiden van Valentijnshartjes

Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven). Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Snijd de koud Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in kleine stukjes.

Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooier en de margarine toe en meng met een pollepel, mixer of koele hand snel tot een stevig deeg (wel goed maar niet te lang mengen!). Pak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. 4 mm. Druk met het grote steekvormpje 22-24 hartjes uit het deeg. Steek uit het midden van de helft van de hartjes een klein hartje zodat er een hartvormig gat ontstaat. Leg de hartjes (ook de kleintjes) op de bakplaten. Vouw eventueel de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer hartjes uit.

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten lichtbruin en gaar. (De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen maar worden hard als ze afkoelen.) Laat de koekjes op de bakplaten afkoelen.

Werk de koekjes af. Besmeer de grote hartjes zonder gat gelijkmatig met frambozenjam. Leg de hartjes met gat er precies passend bovenop. De extra gebakken minihartjes kun je zo eten of als garnering op een toetje gebruiken.

valentijns

Fram­bo­zen-roomtaart

Ingrediënten
Keukenspullen
  • springvorm hart (Ø 22 cm)
  • bakpapier
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, de kom mag het water niet raken. Doe de eieren, 180 g suiker en vanillesuiker in de kom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige, lichte massa. Neem de kom uit de pan en zeef de bloem, maizena en bakpoeder erboven. Spatel er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen 225 g frambozen met de rest van de suiker al roerend in een steelpan tot het puree is. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los al roerend op in de puree. Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel de frambozenpuree er luchtig door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Snijd de cake overlangs in 3 gelijke lagen. Besprenkel elke laag 3 el crème de cassis. Leg 1 laag op een bord en verdeel er 1/3 van de frambozenroom over. Herhaal dit 2 keer. Verdeel de rest van de frambozen en de blauwe bessen over de taart. Bestrooi licht met poedersuiker.
Variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de crème de cassis dan door frambozenlimonade.

Willen jullie een reactie plaatsen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.