
chocolade pecankoekjes
- ingredienten
- 150 g boter (gesmolten)
- 100 g rietsuiker
- 1 ei (losgeklopt)
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 el cacaopoeder
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g extra pure chocolade (grof gehakt)
- 1 zakje pecannoten (55 g)
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter met de suiker en klop het ei erdoor. Voeg de nootmuskaat, cacaopoeder, het bakmeel en een mespunt zout toe en meng tot een soepel beslag. Schep de chocolade erdoor.
- Leg met behulp van 2 eetlepels 25 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 3 cm afstand tussen de bergjes en druk boven op elk bergje een pecannoot.
- Bak de koekjes in de oven in ca. 20 min. gaar.
blauwe bessen-koekjes
Ingrediënten
- 100 g boter
- 200 g witte chocolade
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g suiker
- 1 ei
- 200 g bloem
- 150 g blauwe bessen
Keukenspullen
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.
- Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.
Bewaartip:
Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.