Chocolade Kersentaart

Keukenspullen

  • lage glazen schaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

  1. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met ¼ van het water los. Verwarm de helft van het sap en bind het sap met het aardappelzetmeel.
  2. Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor. Roer de mascarpone lobbig met de rest van het water en meng met de basterdsuiker. Snijd de cake in plakken. Verdeel de cake over de bodem van de schaal. Verdeel de kersen met sap erover en houd een klein deel van de kersen achter.
  3. Strijk de mascarpone erover. Bestrooi de schotel met cacaopoeder en plaats tot gebruik in de koelkast. Garneer bij het serveren met de resterende kersen.
 

KOFFIE-KARAMEL CUPCAKES 

 

Ingrediënten (voor 16 cupcakes)

  • 225 ml melk
  • 3 el oploskoffie
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 16 stukjes karamel 
  • vanillecrème 
  • karamelsaus

 

Los de koffie op in de melk. Klop de eieren en suiker luchtig, voeg dan de boter in gedeeltes toe en meng tot een glad geheel. Voeg bloem, bakpoeder en ‘koffiemelk’ in delen toe aan het mengsel, mix tot een glad beslag.

Verdeel het beslag dan over de cupcake vormpjes. Omdat het beslag vrij dun is voeg je nog niet gelijk de karamelstukjes toe, anders zakken ze helemaal naar de bodem.

Bak de cupcakes 10 minuten op 175 graden. Schuif de cupcakes er dan kort uit, leg overal een stukje karamel op en schuif de cupcakes weer terug in de oven. Bak de cupcakes dan nogmaals 10 minuten tot ze gaar zijn.

Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je er een toef vanillecrème op spuit. Zorg dat de karamelsaus op kamertemperatuur is voordat je deze over de toeven spuit, anders loopt de karamel niet mooi langs de toef.