salade met gerookte forel, asperges en ei
ingrediënten:
- 4 eieren
- 350 g groene asperges
- 3 el arachideolie
- 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui
- 2 tl gedroogde dragon
- 125 g gerookte forelfilet
- 100 g eikenbladslamelange
- 1 bakje tuinkers
- 2 el kappertjes
- 1 stokbrood
- Kook de eieren 6 min. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
- Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de asperges, paddenstoelenmix en dragon 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Verdeel ondertussen de forel in stukjes en verdeel de sla over een grote platte schaal.
- Schep de groenten met de kappertjes en forel door de sla. Verdeel de gehalveerde eieren erover en bestrooi met de tuinkers.
- Snijd het stokbrood in plakjes en serveer bij de salade.

salade met peer, serranoham en manchego
- 200 g verse doperwten
- 3 kropjes babyromainesla
- ½ sinaasappel
- 1 el dijonmosterd
- 4 el (olijf)olie
- 2 handperen
- 200 g serranoham
- 100 g manchego
- 50 g gezouten pecannoten
- Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af. Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.
- Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Schaaf de kaas in flinters. Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade.
Combinatietip:
Lekker met stokbrood.
rosbiefsalade met witlof
- 300 g sjalotten
- 6 takjes tijm
- 1 el (olijf)olie
- 50 g gorgonzola dolce
- 125 g crème fraîche
- 3 el melk
- 300 g witlof
- 150 g rauwkost bieten julienne
- 200 g rosbief (AH Greenfields)
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de sjalot en helft van de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
- Meng ondertussen de gorgonzola met de crème fraiche, de melk en de rest van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd ze doormidden. Snijd het lof in smalle parten.
- Neem de sjalotten uit de oven en meng direct met het witlof en de bietjes. Verdeel de blauwe-kaasdressing erover. Maak roosjes van de rosbief en leg ze op de salade.
Combinatietip:
Lekker met meergranenbrood.