

citroenijs
aardbeien ijs
ingrediënten
250 gr aardbeien
150 ml water
5 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel citroensap
150 ml water
5 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel citroensap
Materialen
Blender of staafmixer
Bereiding
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer fijn. Schenk ze in ijslollievormpjes en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.

bananen ijs
-
300 g gepelde bananen, in plakjes
-
150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
-
4 el honing
-
Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjeslepel
Bereiden van Bananenijs
Leg de plakjes banaan op een platte schaal of dienblad en laat ze minstens 2 uur in de diepvries bevriezen.
Doe de bevroren banaan en met de Blue Band Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
Serveer het bananenijs direct.
Tip
Leg eerst een vel bakpapier op het dienblad, zo kleeft het fruit niet vast.
Serveertip:
Schep de bollen op een lepel en serveer met gehakte pure chocolade.
Schep voor bananenijs met chocolade vlak voor het serveren 50 g gehakte pure chocolade door het bananenijs.

citroen ijs
ingredienten
- 1 grote citroen, geperst en de schil geraspt
- 200 witte basterdsuiker
- 250 ml melk
- 250 ml koude room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
- Doe het citroenschil en de suiker in een keukenmachine en zet aan totdat de citroenschil zeer fijn gemalen is.
- Roer in een middelgrote kom het citroenschilmengsel en de melk door elkaar totdat alle suiker is opgelost. Roer dan het citroensap erdoor. Klop in een ander kommetje de room stijf en schep dit voorzichtig door het citroenmengsel heen zodat alles goed gemengd wordt.
- Giet het mengsel in een cakevorm (23x13 cm) en dek af met een laagje plastic huishoudfolie. Zet het minimaal 3 uur in de vriezer totdat het hard geworden is.