Oreo wafels met chocoladesaus

Ingredienten:
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 225 gram bloem
  • 185 gram margarine
  • 125 ml lauwe melk
  • Een scheutje olijfolie (om in te vetten)
  • Een rol Oreo koekjes
  • 4 eieren
Topping:
  • (warme) chocoladesaus
  • slagroom
Benodigdheden:
  • Wafelijzer
  • Bakkwastje

Bereiding
Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe. Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.

Neem de Oreo’s uit de verpakking en brokkel deze klein. Laat een paar koekjes heel voor de topping. Voeg de gebrokkelde Oreo’s toe aan het beslag. Laat het beslag nu 15 minuten rusten voor je verder gaat.

 

Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie. Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan. Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.

 

 

Serveer de wafels met slagroom, een paar overgebleven Oreo’s en (warme) chocoladesaus.

Oreo bonbons

Ingredienten
2 rollen Oreo koekjes a 154 gr
200 gr witte chocolade
75 gr roomkaas of chocoladepasta
 
Bereiding
Doe de Oreo koekjes in een keukenmachine en maal fijn, bewaar ongeveer 2 a 3 eetlepels van de kruimels en zet apart. Voeg de roomkaas of chocoladepasta toe aan de rest en maal dit er door heen.
Draai kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een stuk bakpapier of aluminiumfolie.
 
 
 
Laat ze opstijven in de koelkast (1 uur) of in de vriezer (20 min). Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de balletjes een voor een door de chocolade en leg ze weer terug op het papier of folie. Kruimel er wat van de Oreo kruimels over en laat de bonbon's hard worden in koelkast of vriezer.

oreo muffins

Ingrediënten
225 gr patent bloem
75 gr suiker
1 eetl bakpoeder
80 gr koude roomboter
250 ml melk
1 ei
1 theel vanille extract
18 Oreokoekjes (ongeveer 1,5 rol)
 
Materialen:
muffinbakblik
Papieren muffinvormpjes
Mixer
 
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de boter in stukjes toe en mix met een mixer net zolang tot er allemaal kleine kruimeltjes ontstaan (soort broodkruim).
 
 
 
Klop in een andere kom de eieren, melk en vanille-extract door elkaar met een garde. Voeg het melk-mengsel bij de meelkruimels en roer kort met een houten lepel door. Het beslag is erg nat maar dat komt goed. Verkruimel de Oreokoekjes en bewaar een klein beetje voor de topping. Voeg de rest van de koekkruimels toe aan het beslag, dit wordt hierdoor steviger.
 
 
Doe papieren muffinvormpjes (of stukjes bakpapier) in de muffinvorm. Verdeel het beslag tot net onder de rand van de muffinvormpjes. Bestrooi de bovenzijde met wat stukjes Oreo. Bak de muffins ca 20 – 25 min in de oven totdat ze net licht bruin kleuren en gaar zijn van binnen.