Oreo wafels met chocoladesaus
Ingredienten:
- 225 gram witte basterdsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1/2 pakje bakpoeder
- 225 gram bloem
- 185 gram margarine
- 125 ml lauwe melk
- Een scheutje olijfolie (om in te vetten)
- Een rol Oreo koekjes
- 4 eieren
- (warme) chocoladesaus
- slagroom
- Wafelijzer
- Bakkwastje
Bereiding
Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe. Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.
Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie. Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan. Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.
Serveer de wafels met slagroom, een paar overgebleven Oreo’s en (warme) chocoladesaus.



Oreo bonbons

Ingredienten
2 rollen Oreo koekjes a 154 gr
200 gr witte chocolade
75 gr roomkaas of chocoladepasta
200 gr witte chocolade
75 gr roomkaas of chocoladepasta
Bereiding
Doe de Oreo koekjes in een keukenmachine en maal fijn, bewaar ongeveer 2 a 3 eetlepels van de kruimels en zet apart. Voeg de roomkaas of chocoladepasta toe aan de rest en maal dit er door heen.
Draai kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een stuk bakpapier of aluminiumfolie.
oreo muffins
Ingrediënten
225 gr patent bloem
75 gr suiker
1 eetl bakpoeder
80 gr koude roomboter
250 ml melk
1 ei
1 theel vanille extract
18 Oreokoekjes (ongeveer 1,5 rol)
Materialen:
muffinbakblik
Papieren muffinvormpjes
Mixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de boter in stukjes toe en mix met een mixer net zolang tot er allemaal kleine kruimeltjes ontstaan (soort broodkruim).
Doe papieren muffinvormpjes (of stukjes bakpapier) in de muffinvorm. Verdeel het beslag tot net onder de rand van de muffinvormpjes. Bestrooi de bovenzijde met wat stukjes Oreo. Bak de muffins ca 20 – 25 min in de oven totdat ze net licht bruin kleuren en gaar zijn van binnen.
